Vi ønsker i høj grad at anvende danske tækkerør, der er dog slet ikke mængder nok og vi er derfor nødt til at importere de rette mængder. Vi importerer selv rørene fra Kina, Ukraine, Ungarn og Polen. Derfor giver vi dig den bedste kvalitet af tækkerør

Tækkerør er et utømmeligt diskussionsemne i vores branche, og min holdning er at tækkefolk er den største trussel mod vores materialer, selv de ''bedste'' tækkerør kan vi ødelægge på ingen tid, hvis de anvendes forkert.

Der er flere ting, der kendetegner gode tækkerør. De skal være høstet på det rigtige tidspunkt og er blevet stakket korrekt umiddelbart efter høstning. De bliver grundigt renset og oplagret tørt hos rørhandleren. Det er vigtigt, at der høstes hvert år, så der ikke står gamle rør blandt de nye.

Høsttidspunkt

Tålmodighed er en dyd – for man skal vente til det rigtige tidspunkt før høsten bliver sat i gang. Saften fra stænglerne skal have trukket sig tilbage til rodnettet. For tidlig høst kan medføre for højt sukkerindhold i selve tagrøret og det medfører, at der kan gå svamp i taget efter ganske få år. Tagrørene skal have smidt sine blade inden høst. Derfor venter høstfolkene til der har været frostvejr. Og når høsten går ind, skal der være tørvejr.

Stakning på høstområderne

Efter høst bliver tagrørene lagt i lange stakke på markerne, uden at de bliver våde. Det er vigtigt, at stakken bliver ”tækket af”. Man vender de øverste bundter strå i stakken således at disse danner et tag med fald væk fra midten, så regnvand ikke trænger ned i stakken, men i stedet render af.andstand. Det er vigtigt, at stakken bliver ”tækket af”. Man vender de øverste bundter strå i stakken således at disse danner et tag med fald væk fra midten, så regnvand ikke trænger ned i stakken, men i stedet render af.

Oprensning og pakning af tækkerørene

Når tagrørene har ligget en tid og luftet igennem, skal de renses og pakkes i transportruller med typisk 50 eller 100 bundter i hver. Oprensningen af hvert bundt tækkerør har til formål at bortrense tang, græs og bladrester. Efter pakning i ruller køres tækkerørene hjem til rørhandleren, hvor de bliver opbevaret tørt.

Salg af strå og lyng

efter mange  år i branchen  har jeg  opbygget mange relationer, samt har stor viden omkring  tækkerør. Tækkematriale er en kompleks  størrelse  som der er mange meninger om , skal de være lange, korte, grove og hvad med farven.

Jeg har mulighed for at  levere alle typer, ring og forhør nærmere, så vi kan finde netop den type du har behov for til dit næste projekt.