Vi importerer selv vores rør

Vi importerer selv rørene fra Kina, Ukraine, Ungarn og Polen. Derfor giver vi dig den bedste kvalitet af tækkerør

Der er flere ting, der kendetegner gode tækkerør. De skal være høstet på det rigtige tidspunkt og er blevet stakket korrekt umiddelbart efter høstning. De bliver grundigt renset og oplagret tørt hos rørhandleren. Det er vigtigt, at der høstes hvert år, så der ikke står gamle rør blandt de nye.

Høsttidspunkt

Tålmodighed er en dyd – for man skal vente til det rigtige tidspunkt før høsten bliver sat i gang. Saften fra stænglerne skal have trukket sig tilbage til rodnettet. For tidlig høst kan medføre for højt sukkerindhold i selve tagrøret og det medfører, at der kan gå svamp i taget efter ganske få år. Tagrørene skal have smidt sine blade inden høst. Derfor venter høstfolkene til der har været frostvejr. Og når høsten går ind, skal der være tørvejr.

Stakning på høstområderne

Efter høst bliver tagrørene lagt i lange stakke på markerne, uden at de bliver våde. Det er vigtigt, at stakken bliver ”tækket af”. Man vender de øverste bundter strå i stakken således at disse danner et tag med fald væk fra midten, så regnvand ikke trænger ned i stakken, men i stedet render af.andstand. Det er vigtigt, at stakken bliver ”tækket af”. Man vender de øverste bundter strå i stakken således at disse danner et tag med fald væk fra midten, så regnvand ikke trænger ned i stakken, men i stedet render af.

Oprensning og pakning af tækkerørene

Når tagrørene har ligget en tid og luftet igennem, skal de renses og pakkes i transportruller med typisk 50 eller 100 bundter i hver. Oprensningen af hvert bundt tækkerør har til formål at bortrense tang, græs og bladrester. Efter pakning i ruller køres tækkerørene hjem til rørhandleren, hvor de bliver opbevaret tørt.

  • Viden om tækkerør
  • Egen import af tækkerør
  • Den bedste kvalitet af rør
  • Tør opbevaring
Tækkerør / strå

 

Tækkerør / strå